2 pers.
Ingredienser
300 g oksekød
2 løg
2 tomater
2 tsk. olie
1 fed hvidløg
1 knivspids timian
citronsaft
4 træ spyd
Blomkål med rosiner:
300 g blomkål
3 spsk. rosiner
1 lille løg
Dressing:
3/4 dl fromage frais
1 spsk. mayonnaise
1 knivspids karry
½ tsk. sukker
1 tsk. citronsaft
salt, friskkværnet peber
5 kartofler
Fremgangsmåde
Læg spyddene i vand i 10 minutter, så der ikke går ild i dem.
Skær kød, løg og tomat i mundrette stykker og sæt dem skifevis på spyd. Den ene tsk. olie blandes med timian og pensles på og den anden tsk. blandes med presset hvidløg. Læg spyddene på grillen og lad dem stege efter ønske. Det sidste minut pensled med hvidløgsolien. Krydr med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
Spyddene kan også steges i ovnen ved 200 grader.
Blomkål med rosiner:
Skær stokken af blomkålshovedet og skær det i bittesmå buketter, som lægges i en skål med kogende vand i 15 minutter. Dræn for vand.
Dressing:
Bland alle ingredienser til dressingen og smag endelig til. Vend blomkål, meget finthakket løg og rosiner i.