4 pers.
Ingredienser
350 g hakket kalvekød
2 dåser hakkede tomater
1 spsk. appelsinskal (økologisk)
1 tsk. oregano (tørret eller frisk)
1 løg, hakket
4 fed hvidløg, knust og finthakket
1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket
2 gulerødder, groftrevne
2 porrer, i tynde ringe
1 squash, grofthakket
et nip sukker
1 håndfuld frisk basilikum, hakket
salt, friskkværnet peber
olie til stegning
25 g frisk parmesan, revet
Fremgangsmåde
Varm olie op i en gryde og sauter løg, hvidløg og chili til løgene bliver bløde og afgiver duft, de skal ikke tage farve. Tilsæt porrer, gulerødder og hakket kød. Steg videre under omrøring, til kødet bliver grynet og bruner, krydr med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt squash, hakkede tomater, appelsinskal og oregano – lad det simre i ca. 20 minutter uden låg. Smag til med salt, friskkværnet peber og et nip sukker. Drys med frisk basilikum og server med friskkogt spaghetti og parmesan.