Ingredienser
3 dl mel
½ dl sukker
100 g smør
4 spsk. piskefløde/sødmælk
1½ tsk. vaniliesukker
Fyld:
150 g mandler
150 g hasselnødder
100 g valnødder
2 dl sirup
3 spsk. brun farin
50 g smeltet smør
3 store æg
½ tsk. mandelessens
50-75 g hakket chokolade
Tilbehør:
1-2 liter vanilieis
Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 250 grader.
Bland mel og sukker i foodprocessoren. Kom smør i og bland det sammen med piskefløde/mælk og vaniliesukker. Kom evt. mere væske i, hvis dejen er for tør. Saml dejen og pres den ned i en tærteform med løs bund. Lad dejen hvile 10 minutter før fyldet kommet i.
Spred mandler, hasselnødder og valnødder ud på en bageplade. Sørg for at hasselnødderne er adskilt fra de andre. Rist dem 7-10 minutter – de må ikke blive sorte. Tag dem ud af ovnen og læg hasselnødder i et rent viskestykke. Gnid dem imod hinanden med viskestykket, så hinderne falder af. Hak nødderne groft og bland dem med sirup, brun farin og smeltet smør.
Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem dem. Rør mandelessens og chokolade i til sidst. Hæld fyldet i dejbunden og bag tærten ca. 40 minutter. Pas på, at den ikke bliver for mørk – læg et stykke alufolie over efter 10-15 minutter.
Server tærten med en god vanilieis.