Her vil jeg benytte lejligheden til at gentage nogle ofte hørte råd:
Brug ikke det samme skærebræt til råt kød og grønsager, som ikke skal gennemsteges eller -koges.
Skift karklud ofte. Karkluden er en veritabel bakteriebombe, som kan dræbes ved at kogevaske den eller lægge den i blød i Klorin.
Gennemsteg alt fjerkræ og svinekød! Selv om kalkun normalt anses for at være salmonellafrit, kan det jo pludselig gå hen og ændre sig.
Nedkøl rester hurtigt, dvs. sæt dem i køleskabet med det samme, altså mens de stadig er varme! (Man skal undgå intervallet 10-50 C, hvor bakterierne gror bedst).
Opbevar ikke rester længere end tre dage.
Har du glemt at sætte en rest i køleskabet, så skal den smides ud, uanset om det er Bøf Stroganoff eller Pastasnask.
Optøning bør foregå så ingen del af madvaren kommer over 5 C.